Het verhaal van Kerstmis: over Josef en Maria en hun kinderwens

Hoe Josef en Maria spiritueel hun kinderwens kenbaar maakten

Er was eens een lief paar. Zij heette Maria, zijn naam was Josef.

Ze woonden in een klein dorp en maakten deel uit van een spirituele groep mensen die erg betrokken waren met elkaar. Ze kwamen wekelijks bij elkaar in een grot in de buurt van hun dorp. Ook de mensen uit de omtrek kwamen naar deze bijeenkomsten. Voor de dienst namen de mensen muziekinstrumenten mee. Ze maakten dan muziek en er werden gezamenlijk liederen gezongen.

Ook de kinderen waren erbij. De mensen verheugden zich over het leven en genoten van dit samenzijn. Het waren mooie, liefdevolle bijeenkomsten.

Soms werden er diensten met een speciaal thema gehouden: geboorte, huwelijk, sterven. Deze diensten waren afwijkend van de andere diensten. Ze hadden eigen liederen, ceremonies en speciale woorden die alleen tijdens die diensten werden uitgesproken.

De kinderen leerden hun aangeboren spiritualiteit behouden, omdat de ouders het hen voorleefden. En dat deden ze met heel hun hart, vol met liefde. De mensen wisten te genieten van de tijd die ze met elkaar en met de kinderen doorbrachten en zo gleed de tijd langzaam verder.

Josef en Maria waren ook altijd bij deze bijeenkomsten. Beiden waren er als kind al mee opgegroeid. Het was hun leven, het leven zoals dit bij alle mensen in de omgeving werd geleefd.

 

Op een gegeven moment ontstond bij Josef en Maria een kinderwens. In die tijd gingen mensen in gebed om een kindje te mogen ontvangen. Men zag het als een wonder dat een zielskindje zich had voorbereid om weer naar de aarde te komen, de ouders had uitgezocht waar ze bij gingen leven. Ouders waar het zielskindje veel bij kan leren en waar een verbond mee werd gemaakt op zielsniveau.

Dus ook Josef en Maria wilden graag kinderen ontvangen om een gezin mee te vormen.

Op een van de spirituele bijeenkomsten werd dan de kinderwens meegedeeld aan de andere mensen van de spirituele groep. Zo wist iedereen in het dorp dat Josef en Maria ook graag kinderen wilden.

Dat was in die tijd normaal. Men leefde met elkaar, hielp elkaar en zorgde voor elkaar. De mensen vormden een hechte gemeenschap. Speciale momenten werden samen gevierd tijdens de diensten. Niet alleen geboorte, trouwen, of overlijden. Nee, ook het gebed om kinderen te mogen ontvangen werd hier uitgesproken.

Gedurende één van deze spirituele bijeenkomsten komt het paar met een kinderwens dan naar voren en vertelt de mensen van hun wens. De eerstvolgende bijeenkomst is dan een speciale dienst met als thema de vraag voor een kindje voor het paar. Deze dienst volgt een eigen ritueel dat hiervoor speciaal is gemaakt.

Gedurende deze speciale dienst wordt er gezongen en muziek gemaakt.
Op een gegeven moment wordt het paar gevraagd naar het midden van de ruimte te komen. De andere leden van de gemeente gaan in een ruime kring om het paar staan. Eén persoon neemt de leiding en voert de ceremonie uit. Eerst krijgt het paar ieder een prachtige bloemenkrans op het hoofd. Dan wordt er gesproken en even later begint het plechtigste gedeelte. Speciale ceremoniewoorden worden uitgesproken.

De zielskinderen die zich bij de engelen en gidsen in de hemel al hebben voorbereid om naar de aarde te komen bij dit paar, zijn intussen ook aanwezig. Sommige leden van de spirituele gemeente kunnen deze zielskinderen zien. Zij vertellen aan het paar wat ze zien en hoeveel kinderen er aanwezig zijn.

De sfeer is kalm, rustig, sereen.
Dit is een zeer belangrijk moment in het leven van de toekomstige ouders en de kinderen die gaan komen. Er wordt wierook gebrand, mirre wordt op het voorhoofd aangebracht en een gouden ring wordt voor het paar gehouden. Dan geeft het paar antwoord op vragen die hen gesteld worden, terwijl ze het goud vasthouden.
De ceremonieleider vraagt het paar: willen jullie deze kinderen opvoeden, verzorgen, helpen goede mensen te worden en hen geven wat zij nodig hebben in hun zielenleven. Op het moment dat het paar “ja” zegt, is er een aards verbond gesloten.
Dan wordt er zachtjes een speciaal lied gezongen. De verbintenis tussen ouders en kinderen is volbracht.

De mensen drinken samen thee van kruiden of bloemen die door het paar is geplukt. De leden van de gemeente hebben van alles te eten meegebracht en dit wordt gezamenlijk gedeeld. Pas ’s middags vertrekt iedereen naar huis terug. Echter niet Maria en Josef. Zij blijven in de grot slapen waar de dienst heeft plaatsgevonden. De energie van de dienst en de spiritualiteit kunnen op deze manier langer bij het paar blijven. Zij gaan pas de volgende dag naar huis terug.

Het eerste kindje kwam snel, het tweede ook. Het derde kindje was Jezus. Hij had een speciale opdracht voor alle mensen op aarde. Daarom is hij hier bij Maria en Josef geboren. Zijn talenten, gaven en spiritualiteit konden bij deze ouders en deze mensen goed ontwikkeld worden, zodat hij zijn werk voor de mensen op aarde kon uitvoeren.

 

Was getekend,

Gabriël

 

Waarom een Luisterkind-afstemming een ontdekkingsreis naar oplossingen is

Ontdekkingsreis met onbekende bestemming
Een Luisterkind-afstemming is als een ontdekkingsreis. Een reis waarin we op zoek gaan naar antwoorden op jouw vragen. Antwoorden op dingen waar je mee zit. Problemen die in je hoofd blijven malen. En dat kan over van alles gaan. Over problemen op je werk, je passie kwijt zijn, struggles bij de opvoeding of een relatie die niet lekker loopt.
En dat is meteen het uitgangspunt van de reis: jouw vragen over jouw probleem.

In verbinding met jou
Een Luisterkind-afstemming begint altijd met het afstemmen op jou. Ik maak dan verbinding met je en dan gaat het avontuur beginnen. En tijdens dit avontuur ben ik bij je. Jij neemt me mee. En dat betekent dat jij ook alles bepaalt wat we tijdens de afstemming meemaken en gaan ontdekken.
Hoewel jij in het echte leven niets merkt van deze reis, ervaar ik het heel anders.

Naar een andere wereld
Op het moment dat ik de afstemming begin kom ik in een andere wereld terecht.
Terwijl ik gewoon thuis achter de computer zit, vervaagt de omgeving en ga ik daarheen waar jij me mee naar toe neemt.
Zo kom ik samen met jou in een andere werkelijkheid, in een andere sfeer, in jouw wereld. En dat is dan de wereld waar we op dat moment zijn. Je kunt het een fantasiewereld noemen, omdat we niet in de werkelijkheid zijn. Alleen is deze fantasiewereld geen fantasie, maar op dat moment jouw en mijn werkelijkheid.
Het kan zijn dat we op een andere plek op aarde terecht komen, omdat jij daar zo graag naar toe wilt. Of we komen terecht in de Middeleeuwen, want daar is iets wat jij me wilt laten zien om je probleem duidelijk te maken. Soms kom ik met je in een sprookjeswereld terecht. Dan word ik meegenomen naar een rijk vol onbekende dieren, prachtige kleuren en schitterende wezens. Een magische wereld.
Het maakt niet uit waar we zijn. We zijn daar omdat jij het me wilt laten zien. Je laat me horen wat jij wilt vertellen. Je laat me voelen wat jij me wilt laten voelen. En ik laat me door jou leiden.

Pijn uit je jeugd
Dan gaan we in gesprek en zoeken we natuurlijk naar de antwoorden.
Want daarvoor is de afstemming bedoeld. Het vinden van antwoorden op je problemen in het nu. Problemen die hun oorsprong hebben in het verleden.
En daarom kan het zomaar zijn dat we vertrekken naar je verleden, naar je jeugd. Daar waar de oorzaak van alles ligt. De redenen van het verdriet, je boosheid, je onvermogen met situaties om gaan.
Ergens is er iets gebeurd, waardoor je in je leven nu nog veel last hebt. En daar, in dat verleden, zie ik je op de leeftijd die je toen had. Je kunt een baby zijn, je kunt een kind zijn, maar het kan ook zo maar zijn dat je er uitziet zoals je er nu uit ziet en we kijken naar jou toen.
Dan vertel jij wat je meemaakte. Dat wat zo’n grote invloed heeft op je leven nu, waardoor je er nog steeds van ontregelt raakt.
En omdat we toch daar zijn waar het probleem is ontstaan, kunnen we er meteen iets aan doen.
Dat is dan altijd een grote verrassing voor mij. Want jij weet precies te vertellen wat er nodig is om je trauma op te lossen. Ik hoef alleen maar te luisteren en soms stel ik een vraag om alles helder uitgesproken te krijgen. Jij vertelt over de situatie en over je gevoelens en samen gaan we er voor zorgen dat je er in je leven geen last meer van hebt.

Naar een vorig leven
Het kan ook zijn dat je pijn van nu verder weg ligt.
Ver voor dit leven. Dat het ontstaan is in een ander leven en in een andere tijd. Dan neem je mij daar mee naar toe.
Dat zijn voor mij hele bijzondere ervaringen. Het is meer dan een reis maken, het is tijdreizen.
Naar een andere eeuw, een andere leefwijze, een andere cultuur en andere landen. Daar laat je mij zien waar alles is ontstaan en gaan we daar aan de slag.
En omdat daar alles is ontstaan en we dan toch op die specifieke plek zijn, kunnen we het daar ook oplossen. Om er in het leven nu geen last meer van te hebben.

Probleem onderzoeken
Het maakt niet uit waar je probleem is ontstaan, in je jeugd, of in een eerder leven. Jij vertelt je verhaal aan mij. En jij beslist wat er belangrijk is op dat moment om te vertellen. En ik luister aandachtig. Jouw werkelijke innerlijk is aan het woord. Je spreekt vanuit je hart tegen mij, zonder dat daar je verstand tussen komt met allerlei gedachten, ideeën of beweringen.
Maar in het echt zeg maar, ben jij je er niet van bewust. Daar merk je helemaal niets van deze afstemming.
Daarom schrijf ik alles wat er door jou gezegd wordt op. Ik beschrijf de omgeving en alles wat we meemaken en alles wat jij me laat zien en vertelt. Je kunt het allemaal lezen en ervaren als ik je de afstemming toestuur. En wanneer jij de tekst in je echte leven leest ga je begrijpen hoe het probleem in je leven van nu in elkaar steekt.

Probleem oplossen
Het mooie is dat jij jezelf ook oplossingen geeft tijdens de afstemming. Die aangeven wat jij in je leven kunt veranderen om van je problemen af te komen. Want jij weet als geen ander hoe iets ontstaan is en wat ervoor nodig is om het kwijt te raken. Jij weet zelf het beste hoe jij er iets aan kunt doen om dingen te veranderen. Daar heb je geen eindeloze gesprekken met een therapeut voor nodig.
Dat is ook het doel van de afstemming. Je probleem oplossen. En kwijt raken. En veranderen.
Zodat je makkelijker kunt leven, je last kwijt bent, emotioneel in evenwicht komt.
Weer met plezier je eigen leven kunt oppakken en geniet van de mensen en de dingen om je heen.
Je energie terug krijgt om weer te kunnen doen wat je wilt doen.

Verandering
Die verandering begint al tijdens de afstemming.
Op het moment dat jij je probleem aan mij vertelt en uitlegt hoe je er in je leven last van hebt, begint het proces van verandering.
Want we zijn immers niet in de echte wereld, we zijn nog steeds in de energetische wereld. In de wereld waar tijd niet bestaat en alles direct verandert kan worden.
Dus gaan we daar ook doen wat nodig is om de oude pijnlijke momenten op te lossen.
Hoe je dit gaat doen is aan jou. Jij weet precies hoe jij dit kunt doen. Ik help je daarbij.
En dat gaan we ook doen. Tot alles wat er als ballast hangt verdwenen is en jij je los hebt gemaakt van de oorzaak van je problemen.
Ik stuur niets aan en weet dus ook niet hoe jij de zaken op gaat lossen. Daarom is het voor mij een complete verrassing van wat ik mee mag maken. Er zijn al veel verschillende afstemmingen geweest waarin ik prachtige situaties mocht zien. Het zijn magische momenten waar ik vol verwondering naar mag kijken. En mee mag beleven. En dan na afloop zie ik hoe opgelucht je bent en zin krijgt om weer voluit te leven. Zo bijzonder allemaal.

Aan het werk
Soms geef je nog boodschappen door. Tips aan jezelf. Zaken die je mag veranderen in je echte leven. Om sneller je evenwicht terug te krijgen. Je geeft jezelf dus tips om anders om te gaan met jezelf, of andere mensen of situaties.
En ook die tips schrijf ik natuurlijk op. Want daar zit ook een stuk van je oplossing.
Als dan alles is gezegd en alles is gedaan dan nemen we afscheid van elkaar in deze bijzondere wereld.
Dan kom ik weer terug in de werkelijkheid en ga ik jou het hele avontuur dat ik woordelijk heb opgeschreven, naar je toesturen.
Jij kunt alles lezen, voelen, nog eens teruglezen om het beter te begrijpen.
Er staat altijd in wat jij op dat moment nodig hebt om je moeilijkheden op te lossen.
En dan mag jij aan het werk om de verandering in je huidige leven door te voeren.
Daar zul je veel plezier van hebben. Want al je tips leiden tot een fijner leven.
De afstemming lost al veel op. Maar het advies uit de afstemming toepassen in je leven is het belangrijkst. Daarmee krijg je de werkelijke verandering en een blijvend resultaat. Voor een fijner en prettiger leven.

 

Mooie ontmoetingen

Vrijdagavond stond ik op de spirituele beurs in Deurningen. Er kwamen veel lieve mensen aan mijn tafel om een mini-Luisterkind-afstemming te ontvangen. Enkelen kozen ervoor om een boodschap van hun gids te krijgen. Ik mocht mooie inzichten en adviezen opschrijven. Zó fijn dat ik mensen op deze manier een stukje op weg mag helpen in het leven.
Andersom gebeurt dit ook. Ook ik word verrast met nieuwe inzichten en mag een stukje vaardigheid ontwikkelen.
Deze avond werd ik wel heel bijzonder verrast.

Tot nu toe stemde ik af op de aanvrager voor een kleine Luisterkind-afstemming of gids van de aanvrager. Als ik me open stel voor een afstemming of een boodschap van gidsen weet ik nooit wat ik mag opschrijven. Ik maak me leeg en ontvang. Dan ga ik schrijven.

Deze avond gebeurde iets speciaals. Een lieve man vroeg of ik in contact kon komen met een onlangs plotseling overleden meisje. De vriendin van zijn zoon. Dit keer niet een afstemming op een probleem en niet een boodschap voor zichzelf van zijn gids. Maar een vraag over dit meisje. Ik had dit nog nooit op een beurs gedaan, afstemmen op een pas overledene en wist ook niet of dit zou lukken. Meestal hebben overledenen meer tijd nodig om contact te kunnen maken.
Ik stemde af en vroeg of ik contact mocht maken.
Toen ik begon te schrijven merkte ik meteen dat dit het meisje was. Ze heeft het hele kaartje volgeschreven. Over het ongeluk, over waar ze nu is en dat het goed met haar gaat.  Ze ondertekende met haar naam.
Zoveel lieve woorden van haar voor haar familie, zo ontroerend. Ik hoop van harte dat de familie er troost uit kan halen. Voor mij was het heel bijzonder om alles op te mogen schrijven. Ik voel me vereerd dat ik deze avond haar “stem” mocht zijn.

Afstemming op een woning

ONGEWENST BEZOEK

Ik stem af op het huis.
Op de oprit is het leeg. Ik ga door de voordeur naar binnen en loop rechtdoor naar de keuken. Daar staat een man in een lange cape met een grote kap op naar me te kijken.
Wat mot je, vraagt hij kwaad. Scheer je weg, sodemieter op dit is mijn huis.
Ho, ho ho, zeg ik, even normaal hoor. Zo gaan we niet met elkaar om.
Nou ik anders wel, bromt de man tegen me.
Hij heeft een mes in de handen en houdt dit voor zich op mij gericht.
Ga je dat gebruiken? vraag ik.
Ja, ik ben vlees aan het snijden ik wil eten, zegt de man.
Hij heeft intussen zijn kap afgedaan en kijkt me aan. Hij heeft een kaal hoofd. Hij lijkt een jaar of veertig, vijftig.
Ja, zegt hij, die mantel kan nu ook wel af want jij bent niet bang voor mij geloof ik. Anders had je wel gegild.
Nee, zeg ik, ik ben niet bang.
Mooi, zegt de man, dan kun je nu weer gaan en hij draait zich naar het aanrecht en begint te snijden.
Ik wil je graag iets vragen, zeg ik.
O ja? zegt de man en hij kijkt verbaasd op naar mij. Wat wil je weten?
Waarom je hier bent, zeg ik.
Nou, omdat ik hier woon. Die andere mensen moeten eens maken dat ze wegkomen. Ze storen mij de hele tijd. Ik kan nooit doen wat ik wil, ze lopen me in de weg. Hé, zegt hij dan verbaasd. Jou ken ik. Jij was hier ook wel eens.
Ja, dat klopt, zeg ik, ik kwam op visite.
Nou, niet mijn visite, en hij draait zich weer naar het aanrecht om verder te snijden.
Heb je hier altijd gewoond? vraag ik.
Nee, zegt de man. Dit huis stond ineens een tijdje leeg en toen ben ik erin getrokken. En toen kwamen die twee van hierboven. Hij zwaait met zijn mes richting plafond.
Ik wil ze weg hebben, maar dat lukt me nog niet.
Is het misschien een beter idee dat jij weggaat? vraag ik.
Ik zou niet weten waar naartoe, zegt hij.
Wat dacht je van naar de hemel te gaan, antwoord ik.
De man begint te bulderen van het lachen.
Je denkt toch werkelijk niet dat die bestaat? vraagt hij. Wat een onzin. Dan was ik er al geweest, want ik ben dood hoor. Maar geen hond die me ziet of wie ik herken. Ik ben moederziel alleen en toen ik dit huis vond besloot ik hier maar te blijven, want wat moet je anders hè.
Verder met je leven, zeg ik.
Mens, roept de man uit, heb je wat aan je oortjes, ik ben dood. D-O-O-D. Dood.
Ja, ik heb het gehoord, zeg ik.
Nou zeur dan niet, zegt de man nukkig.
Ik zeur niet, zeg ik. Luister maar even wat ik te vertellen heb. Na je dood kun je ook naar je geliefden die al zijn overleden.
De man kijkt me aan alsof hij water ziet branden.
Ammehoela, zegt hij.
Ja, echt, zeg ik, je kunt dan met iemand meegaan en dan kom je bij de mensen die je van de aarde kende en die al zijn overleden.
Hij legt zijn mes neer op het aanrecht.
En waarom is er dan niemand gekomen voor mij? vraagt hij.
Ik denk dat je die gemist hebt, antwoord ik, want er komt altijd iemand. Of wat later.
Nu je het zegt, zegt de man nadenkend, er was wel iemand maar die kende ik niet en toen was ik al een tijdje aan het ronddolen. Ik vertrouwde die figuur voor geen meter. Ik dacht, daar trap ik mooi niet in. Misschien had ik wel mee moeten gaan… De man krabt eens achterop zijn hoofd.
Zeg kun jij die dan vragen om me op te halen? vraagt de man.
Jawel, zeg ik. Dat kan ik.
Nou dat is mooi, zegt de man. Doe maar, misschien dat het dan nog een beetje leuker wordt, want dit leven is werkelijk niks aan.
Mag ik weten waarom je hier bent?, vraag ik. Is er nog een andere reden behalve dat toen het huis leegstond? Ken je de mensen die hier wonen?
Nee, zegt de man, ik ken ze niet. Geen familie of kinderen van vrienden. Nee, geen idee wie het zijn.
Kwam jij ook wel eens op de slaapkamer bij ze?, vraag ik.
Ja, zegt de man, dan nam ik een kaarsje mee om te kijken of ze weg waren als ik thuis kwam. Maar ze liggen hier altijd. Soms één en soms twee, dat wisselt wel eens. Maar er is nooit plek voor mij. Ik ga niet zomaar bij vreemden in bed liggen hoor.
Netjes van je, zeg ik. Zal ik je dan nu helpen? Dan kun je verder.

Ik heb de man geholpen om verder te gaan, om een nieuw avontuur aan te gaan, zoals hij zelf zei.
Hij werd liefdevol opgehaald.
De woning heb ik beschermd en de bewoners zullen geen last meer hebben van ongenode gasten.

In gesprek met de aarde

Een luisterkind-afstemming maken op de aarde? Ja, dat kan.
Net zoals op volwassenen, kinderen, baby’s, dieren, planten, bomen….. Dus ook op de aarde.
En dat heb ik gedaan. In gesprek gaan met de aarde.
Veel tekst? Ja, want ze heeft ons dan ook veel te vertellen!

Naast mij hebben nog vele anderen op de aarde afgestemd en alle afstemmingen worden verzameld in een e-book. Tegen de tijd dat alles verwerkt en gebundeld is, kun je deze op mijn website downloaden. Ik kan al wel vast verklappen dat ze vooral heeft gesproken over de liefde…..

Afstemming op de aarde 6 januari 2019

Hallo aarde. Mag ik met je praten en luisteren? vraag ik.
Wat zou je ons Luisterkindwerkers en alle anderen die dit in de toekomst gaan lezen willen vertellen?

Ik ben zo moe, hoor ik een paar keer in mijn hoofd zeggen.
Het is de stem van een al oudere vrouw.
Dan zie ik een oude mevrouw lopen. Ze heeft in haar linkerhand een stok ter ondersteuning en langzaam schuifelt ze naar een bankje onder een hele dikke oude boom. Ze draagt een dof gekleurde hoofddoek zonder specifieke motieven. Ik zie verschillende kleuren diepblauw, en meerdere kleuren groen. Aan haar rechterarm draagt ze een rieten mand met hengsel. Ik kan niet zien wat er in de mand ligt want er ligt een doek overheen.
Ze gaat zitten onder de dikke oude boom. De mand zet ze op haar schoot neer en de stok leunt tegen de bank. Dan strijkt ze met haar rechterhand over de schort. Ze is een beetje in zichzelf gekeerd, in gedachten. Dan kijkt ze op.
Dag Angela, zegt ze met een lieve zachte jonge stem.
Ik ben er een beetje verbaasd over.
Ja, zegt ze, mijn stem is anders dan mijn uiterlijk. Ik lijk erg oud, maar dat ben ik in wezen nog niet. Ik…, nee dat wat je ziet is hoe het eruit is komen te zien door de zorgen en de moeilijke ontberingen die ik heb doorstaan. Daar is mijn lijf oud door geworden en loop ik krom als een oude vrouw en heeft mijn gezicht zoveel rimpels. Als een oude heks.
Dan zucht ze even. Ja, zegt ze, van binnen ben ik nog jong hoor, en vitaal en energiek en vol levenslust. Maar het is de laatste tijd zo snel gegaan dat ik me afgemat ben gaan voelen. Ik was ook weg weet je. Ach, ja dat weet je wel, dat is je al verteld en je hebt erover gelezen. Daar kon ik opladen en hebben anderen mijn taken overgenomen. Ze zijn er nog hoor. Ze helpen mij nog steeds, want ik kan het allemaal niet aan in mijn eentje. Ik trek me alles erg veel aan en dat kun je dus ook aan me zien.
Ik was weg naar de nieuwe aarde. Daar kon ik me opladen en tot rust komen. Jullie noemen dat vakantie. Ik was er om te voelen hoe het weer zal gaan worden als alles hier klaar is en afgerond. Dan gaan we daar naartoe. De vierde dimensie. Ja, dit is de derde dimensie. Dat weten velen onder jullie wel. Maar de vierde dimensie is voor bijna iedereen nog een grote vraag hoe dat eruit zal gaan zien. En daar zijn we naar op weg; naar de vierde dimensie. Maar voor het zover is moet er hier nog veel worden afgerond. En daarvoor kreeg ik hulp van velen. Zij steunen mij en helpen waar nodig is en soms nemen ze mij taken uit handen die voor mij nu te zwaar zijn geworden.
Ja, dat klopt wat je denkt, zegt de vrouw mijn gedachten oppakkend, ik ben erg gevoelig en de mensheid heeft zich te zeer verhard. Ik kan daar niet in meegaan. Dat moet ook niet. Dat is niet mijn taak en niet mijn weg. Het is de bedoeling dat de mensheid met míj meegaat. Ja, eerst hier op de aarde en later mee naar de nieuwe wereld, de nieuwe aarde waar we een heel ander leven tegemoet gaan. Maar voor het zover is zal er hier nog het een en ander gaan gebeuren waar de mensen niet zo blij mee zullen zijn. Dat komt omdat zij dit lot over zichzelf hebben afgeroepen. De mensheid heeft de lessen die uitgedragen werden door de groten der aarde, de profeten, de belangrijke wereldleiders die het hart op de goede plaats hadden, niet begrepen. De mensheid ging zijn eigen weg. De weg van verharding naar elkaar, naar mij toe, naar de natuur, de lucht, het heelal.
Vooral de gedáchten van de mensheid gaan de verkeerde kant op. Er wordt veel te negatief gedacht en veel te egocentrisch. De mensheid is in de ban van het hebben, meer hebben en nog meer. Zoveel meer dan ieder ander. Begrijpen zij nu werkelijk niet dat ze bezig zijn met een wedloop tegen zichzelf? De wedloop die naar vernietiging van de mensheid leidt? Waar is de compassie, het mededogen, de Liefde voor elkaar. Hoe kan het dat dit zo is vergeten? En waarom? Om meer te hebben dan de ander? Het is níets wat verworven wordt. Het is geen leerdoel op aarde om zaken te vergaren. Nooit. Bij niemand. Het is de Liefde die geldt, de Liefde die men moet uitdragen naar elkaar. De compassie voor de medemens die in moeilijke omstandigheden leeft. Pas dan kan alles keren. De economie waar iedereen het vol van heeft, gaat ten onder aan de hebzucht van de mensheid die het systeem heeft gecreëerd. Dit is de verkeerde weg. De weg van regels, nee, de weg van regels ópleggen aan anderen is onjuist. Mensen worden daardoor vernederd en kunnen zichzelf niet zijn. Zij hebben regels nodig om met elkaar om te gaan. Maar die regel is er maar eentje en dat is Liefde. Als van daaruit wordt gehandeld, naar anderen wordt geluisterd, gekeken, niet beoordelend of veroordelend, dan kan de mensheid groeien naar de juiste richting. Dan gaat de wereld er beter uitzien voor iedereen. Elke mens die Liefde ten toon spreidt, doet veel meer dan alleen deze Liefde geven aan een andere persoon. Het verveelvoudigt zich telkens als de Liefde wordt getoond. Ze is krachtig. Veel krachtiger dan men ooit zal kunnen voelen. Er is meer dan de aardse wereld hoor. En in die andere wereld komt deze Liefde ook en daar kunnen wij dan weer mee werken. Ja ik ook. Deze Liefde is universeel en wordt door de engelen en de gidsen opgevangen waardoor zij weer energie hebben om te verspreiden en telkens als de Liefde verspreid wordt vermenigvuldigt zich deze. Zie je wel Angela hoe mooi de Liefde is? En als de grootste delen van de mensheid dit doen, de Liefde in hun harten toelaten en deze durven uit te dragen naar de wereld, waarmee ik de mensheid bedoel en de natuur, de dieren, de aarde, dan zal de energie zich gaan versnellen en zal ik en alles wat er op mij leeft in deze energie de positieviteit van alle trillingen ervaren en zal de wereld een genot zijn om op te verkeren. Zoveel ellende gaat weg, als sneeuw voor de zon; de planten, bomen, dieren, alles wat er in de natuur voorkomt heft zich op en laat de energie weer stromen waardoor er weer veel energie vrij komt voor de mensheid. De aarde zal een andere plek zijn om op te verblijven, zoals vroeger, toen men wel bewust was van de Liefde en haar effect. Dan zullen mensen en dieren weer in vrede met elkaar kunnen leven. De wereld zal een rijkdom kennen die er ooit was. Het klinkt ongelooflijk en heel simpel: alleen Liefde uitdragen. Maar zo is het wel. Het is de kern van alles wat er verkeerd is gegaan doordat de Liefde te sterk af is genomen. De spiraal is naar beneden getrokken met het resultaat van de huidige aardse toestanden. En dat bedoel ik dan heel breed. De mensheid, de natuur, de weersveranderingen, de overstromingen en natuurgewelden. Alles is te danken, nou dit is wel een héél verkeerd gekozen woord, sorry, ik denk even na.
Ze houdt haar hand onder haar hoofd en staart in de verte. Zo blijft ze een tijdje stil zitten.
Dan komt er een diepe zucht.
Ach, zegt ze, het is zoals het gelopen is, doordat de Liefde verdween. Als de mensheid dit terug kan pakken en voluit kan delen over de aarde, dan zal de spiraal de andere kant op gaan. Dan kunnen de kinderen die vanaf nu geboren worden wel alles uit het leven halen wat de bedoeling is. Dan kunnen de mensen die nu leven deze kinderen met openheid tegemoet treden en naar hen luisteren. Want dat doet men nu niet. Er zijn al veel van deze bijzondere kinderen op de aarde. Heel veel. Maar ze sneeuwen onder in de regelgeving, de schoolsheid, de starheid die de mensheid zichzelf heeft opgelegd. Als dit kan worden gekeerd, als de mensheid open staat voor deze kleine wereldburgers die nog zo dicht staan bij de Bron, deze kleine mensjes die de waarheid spreken en de mensheid kan vertellen hoe het wel moet in plaats van alles te vernietigen, dan zal het met de aarde, en met mij ook beter gaan. Dan is mijn taak bijna vervuld. Dan leven de mensen met elkaar in vrede, in Liefde. En als deze harmonie er is dan kunnen we door naar de vierde dimensie. De wereld waar nu al aan wordt gewerkt en waar ik een tijdje heb mogen zijn. Het zal een andere wereld zijn dan deze waar we nu op leven, maar ook daar zal het afhangen van de mensen hoe deze nieuwe wereld zich zal gaan ontwikkelen.
Maar goed, zegt de vrouw en ze richt zich op en staat op van de bank waarop ze plaats had genomen toen ik haar ontmoette. Ze ziet er nu een stuk jonger uit. Haar huid is glad getrokken en ze staat fier en met rechte rug.
Ja, Angela, zegt de vrouw, dat doet de Liefde met je. Jij gaf me er veel van en daar ben ik heel blij mee. Ga zo door. Laat alle mensen dit doen en iedereen zal zien dat het veel beter gaat met de aarde en de wereld. En dan in een versnelling. Vergeet dat vooral niet. Blijf hopen, blijf Liefde strooien en dan komen we daar waar het de bedoeling is geweest om te komen: een Liefdevolle harmonieuze wereld waar iedereen kan komen om zijn zielendoelen te verwezenlijken.
De vrouw loopt naar me toe. Ze steekt haar hand uit. Ik neem de hand aan. Ze legt haar andere hand eroverheen.
Mag ik dan nu afscheid van je nemen? Ik vond het fijn dat ik mijn hart mocht luchten bij jou. Ik hoop van harte dat veel mensen dit zullen lezen en erover na gaan denken. En nog meer hoop ik dat ze echt begrijpen wat ik bedoel en hier naar zullen handelen.
Dan laat ze mijn hand los en geeft me een omhelzing en een kus in mijn nek. Ik ga weer, zegt ze zachtjes fluisterend bij mijn oor. Dan kijkt ze me aan. Dankjewel voor het gesprek met jou. Ik laat je nog wel wat weten over later. Hoe dingen moeten gaan en horen te gaan. Maar dat is voor nu te veel. Dus ik laat je nu met rust. Ik ga weer mijn taken opnemen. Dankjewel voor je Licht en je steun en je Liefde.
Graag gedaan, zeg ik, en als het nodig is dan ben je welkom en kom je maar langs.
Ja, dat zal ik doen, zegt de vrouw. Als ik het nodig heb meld ik me wel weer bij jou. Dan glimlacht ze.
Dag Angela. Dag lieve meid. Tot later.
Dag aarde zeg ik, of kan ik je anders noemen?
Ze denkt even na. Noem me maar Gaia. Dat is mijn oudste naam.
Ze draait zich om en wandelt met lichte tred weg. Ik kijk haar na tot ik haar niet meer zie.

Informatie over de aarde van gids Eric op 23 september 2018

De aarde energie trok weg uit de aarde. Er is nu een tussenenergie. Het heeft te maken met de fijngevoeligheid van de energie die weggetrokken is. De energie kon de slechte aandacht van de mens voor de aarde niet meer aan en kwijnde weg, waardoor de aarde als wezen zou sterven. Dat mag natuurlijk niet gebeuren en daarom is deze tussenenergie geplaatst. Deze energie is wat krachtiger en kan emotioneel meer hebben en kan wel omgaan met de meeste mensen van aarde. De tussenenergie weert zich ook krachtiger. Dat merken mensen aan de onvoorspelbare weersomstandigheden. De heftige orkanen, regens, aardverschuivingen en -bevingen, vulkaanuitbarstingen en overstromingen. Het is deze energie die dit veroorzaakt om de mensen wakker te schudden en zich bewust laten worden van de slechte behandeling naar de aarde toe. Eens zullen de mensen het besef krijgen dat zij verantwoordelijk zijn voor alle rampen. Tot die tijd blijft de tussenenergie op aarde en blijft ze haar werk doen. Als de aarde weer goed behandeld wordt dan zal de aarde-energie die is weggegaan weer terugkeren. Deze zachte energie kan dan weer haar werk doen en doen waarvoor zij de aarde-energie is geworden. Mensen helpen, versterken, in samenwerking met de mensen de aarde beschermen.

Informatie over de aarde van gids Elsbeth op 27 oktober 2018

De aardeziel is al verdwenen. Zij mag nu uitrusten in de nieuwe aarde voor de vierde dimensie. Zij wordt goed verzorgd door veel energiewezens die haar helpen weer helemaal haar stralende zelf te zijn. Dat is goed en gaat ook goed.
De interim ziel kan de derde dimensie aarde wel aan. Dit is een energie die uit meerdere wezens is samengesteld en speciaal samengekomen is om nu de aarde te bezielen. Deze aardeziel zal uit elkaar vallen als de aarde ten einde van haar leven is. Dat is het moment waarop op de aarde de lessen door de mensenzielen niet meer kunnen worden geleerd. Dan wordt de aardeziel weer haar afzonderlijke delen die dan weer hun eigen taken opnemen of worden ingezet voor een andere taak.

verbazing – verwondering – actie

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

 

Als Luisterkindwerker blijf je je ontwikkelen. Soms door terugkomdagen, andere keren door modules te volgen. Een collega nam daarom deel aan de cursus Geboorteverwerking. Tijdens de cursus stemde ze af op een jongetje dat nog in de buik van zijn moeder zat. Ze maakte contact en werd verrast door zijn vraag. Het jongetje vroeg of hij een boodschap mocht doorgeven aan haar.

Ze heeft de boodschap letterlijk opgeschreven:

 

‘Iedereen heeft een zielbestemming, en die kun je niet ontlopen. De zielen die nu naar de aarde komen zijn van een heel oud, aarde-gebonden volk. Zij weten nog hoe het evenwicht was in het begin – toen mens, aarde, plant en dier nog in harmonie met elkaar waren. Die kinderen van nu moeten de ruimte krijgen om de plekken die ze van vroeger kennen, weer op te zoeken. Door op die plekken te zijn, helpen ze de aarde om weer terug te gaan naar evenwicht. De aarde snakt naar balans maar er zijn nu te veel mensen en hun machines om dat evenwicht weer te voelen. Te veel ruis, zouden jullie zeggen. Te veel verstoring’.
Plots klaart zijn gezichtje op, alsof hij een idee krijgt.
‘Jullie zijn toch Luisterkindwerkers en doen Geboorte-afstemmingen?’ zegt hij met een knipoog. ‘Doe dan maar een geboorte afstemming op de aarde:
Wat is er fout gegaan, dat het evenwicht er nu niet meer is? De liefde moet weer groot worden, net zoals in het begin. De liefde van de Grote Moeder mag er weer zijn voor Moeder Aarde. Moeder Aarde heeft haar reis gemaakt en mag weer terug naar haar geboorte’.

 

Op 6 januari 2019 was de grote afstemdag op de aarde.
Met veel Luisterkindwerkers luisterden we naar alles wat de aarde ons wilde vertellen.

De berichten van de aarde voor ons mensen worden op dit moment verzameld en gebundeld in een e-book.
Tegen de tijd dat dit klaar is kun je het e-book downloaden via deze website.

Ik houd jullie op de hoogte.

Freud en Luisterkind

Soms kom je op zeer onverwachte momenten prachtige informatie tegen die aansluit op de Luisterkind-methode.

Tijdens mijn opleiding Psychosociale Medische Basiskennis was dit ook het geval.

Ik reed al vroeg naar Amsterdam. Na twee uur rijden kwam ik aan op de leslocatie in Amsterdam waar ik samen met de andere studenten hartelijk werd verwelkomd door de cursusleidster.

Het onderwerp van deze les was: Inleiding in de psychologie. Daarvoor passeerden allerlei stromingen in de psychologie. Natuurlijk kwam de psychodynamische stroming van Freud ook aan bod. Freud ging ervan uit dat het gedrag van de mens beïnvloed wordt door het onbewuste. Je geest, dat deel van jou als mens waar je je niet van bewust bent dat je het hebt maar toch wel een hele belangrijke invloed heeft op je denken en je doen. Freud ging er zelfs van uit dat het onbewuste bepaald welk gedrag je laat zien. Ondanks al je denkwerk, beslist toch je onbewuste.

Nu er tegenwoordig zoveel onderzoek wordt gedaan naar de hersenen en hun functioneren is er een opmerkelijk feit ontdekt. Al 15 seconden voor je denkt is de gedachte al gestuurd. Het onderbewuste neemt zeer snel een beslissing en besluit al wat je denkt, voelt of doet voordat je het je bewust bent!

Het onbewuste heeft namelijk toegang tot alle informatie die je in je leven hebt opgenomen. Alle informatie. Dus ook de informatie die je zelf niet meer weet, of waarvan je niet beseft dat je daarover beschikt. Alle informatie wordt opgeslagen, en opgeslagen en opgeslagen. Je zou je hersens kunnen vergelijken met een computer met een gigantisch geheugen waarvan je zelf al lang niet meer weet wat je er allemaal in hebt gestopt. Het verdwijnt ook nooit. Er komt in gezonde hersenen alleen maar bij.

En zit deze informatie daar dan alleen maar te zitten? Nee. Integendeel. Deze informatie wordt razendsnel  gescand door je hersenen om beslissingen te nemen. Echt razendsnel. Zo snel dat je het niet eens merkt. En dat is maar goed ook. Want een mens neemt ongeveer 65.000 beslissingen per dag. Het zou onmogelijk zijn om bij elke beslissing stil te blijven staan of het wel de juiste is. Daarvoor zou de dag gewoonweg te kort duren. En al 15 seconden voordat jij de gedachte hebt gedacht hebben de hersenen deze gedachte al klaargezet door alle informatie die je in je leven hebt opgeslagen na te lopen welke beslissing er het beste genomen kan worden.

Soms komen er spanningen in je leven voor. Een stressvolle situaties die dat lijkt op iets wat je al eerder in je leven hebt meegemaakt. Dan kan het zijn dat je lichaam reageert met het gedrag dat je bij de vorige situatie liet zien.

Kinderen kunnen dan op latere leeftijd weer gaan bedplassen, of als ze al jaren van het duimzuigen af waren, weer gaan duimen. Mensen die al jaren van het roken af zijn, gaan weer roken en kunnen de dwang om te roken niet meer onderdrukken. Ook eetproblemen zoals anorexia of boulimia kunnen weer de kop opsteken en opnieuw een probleem gaan vormen.

Wat heeft dit alles nu met Luisterkind-afstemmingen te maken?

Ik zou bijna zeggen, alles. Het gedrag of het probleem waar je mee rondloopt is ergens ontstaan uit je onderbewuste. En daar ga ik in een Luisterkind-afstemming mee in gesprek. Met je onderbewuste. Ik kan daarop afstemmen en zo kan ik via een gesprek met jou erachter komen waarom jij niet kunt stoppen met roken, waarom je dochter weer in bed plast, wat de reden is van het huilen van je kleine baby,

99% van het gedrag komt uit het onderbewuste.

Laat het spreken en je weet dat je de juiste antwoorden krijgt.

En de cursusdag? Dat was al met al een fijne dag, met een fijne groep mensen om mee samen te werken.